Spożytkuj mięso z zupy aby skomponować przepyszny klasyczny obiad dla swoich krewnych!

Każdej pani domu leży na sercu by jej bliscy chodzili najedzeni i zadowoleni, przeglądając przepisy na dania główne wybiera te, które będą smakować wszystkim mieszkańcom. Gwiazdą pośród dań, które wszystkim odpowiadają są krokiety z mięsem, tak chętnie serwowane na masie rodzinnych okolicznościach.

naleśnik

Autor: Heather
Źródło: http://www.flickr.com
Przygotuj przepyszne krokiety z mięsem w których rozkochają się Twoi krewni

Gdy zachowało Ci się mięso z gotowania zupy i nie masz koncepcji jak je spożytkować, zrobienie z niego krokietów będzie perfekcyjnym rozwiązaniem w tej sytuacji! Wymagane produkty to: mięso drobiowe i kiszona kapusta wymagane do nadzienia, następnie pół litra mleka, 0,5 l niegazowanej wody, 2 jajka, 400 g mąki pszennej, płaska łyżeczka proszku do pieczenia, sól, olej – na ciasto. Dodatkowo do końcowego oblepienia naleśników będą potrzebne 2 jaja i bułka tarta. Zobacz >>>.

Sposób przyrządzenia

krokiet

Autor: Martin Cooper
Źródło: http://www.flickr.com

Zaczynając od nadzienia: gotowe mięso należy rozdrobnić – można do tego celu użyć malaksera bądź uczynić to ręcznie. Następnie pora na kapustę kiszoną – trzeba ją gotować do czasu aż stanie się miękka. W czasie gotowania powinno się doprawić ją liściem laurowym i zielem angielskim, które po zakończeniu gotowania należy z niej wyciągnąć. Gdy już się ugotuje odcedzamy wodę i kładziemy do ochłodzenia. W tym samym czasie kroimy cebulę i dusimy. Wszystko mieszamy i przyprawiamy solą i pieprzem. Mamy zrobiony farsz, czas na placki.

Jeżeli jesteś zdania, że znajdziesz przyciągające oko treści w internecie, to przejdź (https://www.leclerctychy24.pl/owoce-warzywa) do omawianego problemu i kliknij w link mieszczący się tutaj.

Mleko, wodę, jajka, mąkę i proszek do pieczenia mieszamy. Porządnie rozgrzewamy patelnię i staramy się zrobić wąskie naleśniki. Kiedy mamy już farsz i naleśniki, kolej na scalenie ich w jedno. Na rozwinięty naleśnik umieszczamy nadzienie układając go tylko górny fragment naleśnika, lekko rolujemy po czym składamy krawędzie naleśnika, tak aby farsz nie wydostało się, kiedy mamy już zabezpieczone boki możemy zrolować naszego krokieta w całości.
W następnej kolejności obtaczamy krokiety w jajku i bułce tartej i umieszczamy na patelni. Smażymy je według własnych preferencji – na złociście lub mocniej przyrumieniamy co da kolor brązowy. Krokiety z mięsem nie istnieją bez barszczu czerwonego, przyrządź w takim wypadku barszcz, który stanie się idealnym uzupełnieniem przyrządzonego posiłku. Barszcz możemy ugotować samemu lub użyć gotowych zupek. Teraz pozostaje już tylko usiąść z rodziną przy stole i rozkoszować się posiłkiem!